Influenza og covid-19 vaccination

Det er blevet besluttet at influenza- og covid-19 vacciner i sæsonen 2023/24 kun bliver givet på vaccinecentrerne og ved enkelte private aktører. Så i år er det ikke muligt at blive vaccineret ved de praktiserende læger og det gælder også her i klinikken.

Nedenfor er lidt information om hvordan du skal forholde dig, hvis du vil tage imod tilbuddet om vaccinerne.

Bliv vaccineret fra d. 1. oktober

Hvem kan blive vaccineret mod covid-19?

Følgende personer kan blive vaccineret fra den 1. oktober:

  • Personer der er fyldt 65 år eller derover
  • Personer under 65 år som har en øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19

Hvis du tilhører én af de grupper, anbefaler Sundhedsstyrelsen også, at du bliver vaccineret mod influenza. Du kan få begge vacciner samtidig.

Inden vaccinationsprogrammet sættes i gang, vil Sundhedsstyrelsen melde ud, hvilke målgrupper under 65 år der anbefales vaccination mod covid-19 og influenza.

Hvis du er i målgruppe for vaccination, på baggrund af din alder, vil du modtage en invitation i e-Boks/mit.dk eller med fysisk brev. Dette gælder både vaccination mod covid-19, influenza og pneumokok-sygdom.

Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at kronikere, gravide m.v. skal udfylde tro- og loveerklæring i forbindelse med tidsbestilling til vaccination. Det betyder også, at praktiserende læger ikke skal vurdere/henvise kronikere, gravide m.v. til vaccination.

Sådan bliver du vaccineret

Du kan booke tid til vaccination via vacciner.dk, når du har modtaget tilbud om vaccination i din e-Boks/mit.dk eller med fysisk brev. Du skal logge ind med dit NemID eller MitID. Hvis du har problemer med at bestille tid, kan du ringe til din regionale hotline:

Region Nordjylland: Telefon 97 64 84 63 Hverdage kl. 8-16 Weekend og Helligdage: Lukket

Læs også på din regions hjemmeside, hvor der tilbydes vaccination.